Rendiautod alustavad

Postitatud 17.september 2003 | Postitaja Marika Kulmar
Rendiautod alustavad
Postitaja HendrikAgur on Kolmapäev, September 17, 2003 – 02:06 PM EET,
Augusti teisest poolest käivitub kauaoodatud rendiautode projekt Eesti lennuväljadel ning piloodid saavad juba peale maandumist rattad alla, et minna kohapeale asju ajama või muidu puhkusetiirule. Alustame samm-sammult, kõike korraga ei jõua, kuid juba alates 18. augustist on siis EEHL rendiautod pilootidele kasutuses Tartu, Viljandi, Kuressaare ja Alliku lennuväljadel.

Kasutuskord on lihtne: Piloot, kes kavatseb lennata lennuväljale, millel on ka rendiauto kasutamise võimalus, registreerib oma soovi koos kuupäeva ja võimalikult täpse kasutusajaga eelnevalt aadressil rendiauto@pilots.ee, kuid peatselt valmib meie kodulehel ka selleks spetsiaalne broneeringu kalender. Vaba auto korral piisab ka lihtsalt ettehelistamisest. Võtmed jm vajalikud toimingud saab reeglina aetud lennujaama valvetöötajaga.
EEHL liikmetele maksab üks kasutuskord 100.- kr, mitteliikmetele 200.- kr, sõltumata kasutusajast. Tuumikgrupi liikmetele (autode omanikud-haldajad), tasuta. Kasutuspõhimõte põhineb mõnel postulaadil: kasutan autot heaperemehelikult, saan täispaagiga ja toon täsipaagiga ning ise sõidan – ise vastutan, st võimalike ebanormaalsuste korral liikluses või auto käitamises, likvideerin kõik kõrvalekalded omal kulul, va kapitaalset laadi kulumisest jms tingitud rikked.
Eeldades/uskudes, et piloodid on mõistlikud inimesed ei arvagi me, et keegi peale maandumist läheb rendiautoga 2-nädalasele Eesti-tuurile ja kuritarvitab auto resurssi ning võtab teistelt võimaluse sõiduks. Samuti, ei ole reeglina lennuväljaautod mõeldud mittelennukitega saabujatele ja mittepilootidele, erandeid on õigus teha vaid tuumikgrupil.
Meie pilootidel peab olema kindel ja turvaline tunne – kui tulen, olen kindel, et edasi olen ka ise oma aja peremees ja ei pea sõltuma kolmandatest.
Autod on vanad aga tublid, Kuressaares Vaz-21011, Tartus Vaz 2101, Viljandis Volvo 244, Allikul Nissan King Cab. Kõik tähistatud EEHL logo ja kodulennujaama nimega. Autodes on kõik vajalik: kehtiv kindlustus, ülevaatus, rendiauto kasutusjuhend, täiendatav volikiri ja sõiduleht, mille täitmine on kohustuslik.
Rendiautode alaline kontaktisik selgub hiljem, esialgu käib autode sõiduks kooskõlastamine jm temaatilised küsimused tel 05077757, Hendrik Agur.
Häid lende-sõite!

2 kommentaari

Kommentaarid kuuluvad nende postitajale. Meie sisu eest ei vastuta.

Re: Rendiautod alustavad (Skoor: 1)
HendrikAgur (hendrik@pilots.ee)
on 08. 13, 2003 – 01:41 AM
(Kasutaja info | Saada sõnum) http://www.pilots.ee
Oodata on kiiret ahelreaktsiooni. Juba mõned tunnid peale uudist saabus teade, et üks auto on EEHL tubli liikme poolt juurde tulemas, millisele lennuväljale, selgub peagi.
Veel tuli huvitav ettepanek, et Kihnu võiks organiseerida mõne omamoodi kiiksuga liikurmasina…

Re: Rendiautod alustavad (Skoor: 1)
HendrikAgur (hendrik@pilots.ee)
on 08. 18, 2003 – 11:28 PM
(Kasutaja info | Saada sõnum) http://www.pilots.ee
Tervitusi EEHL liikmele Kimmo Lehtile – esimesele EEHL rendiauto kasutajale Kuressaares!

Kommentaarid on suletud.