Usklikud

Postitatud 24.jaanuar 2004 | Postitaja Marika Kulmar
Usklikud
Postitaja HendrikAgur on Laupäev, Jaanuar 24, 2004 – 10:32 PM EET,
Igal laupäeval, kui kell on löönud 12-nda paugu, on surmkindel see, et Viljandi – Pärnu mnt 4-l kilomeetril, Päri küla ühel spetsiifilisel ristmikul, vahetult ennem Raudna mäge, algab rongkäik. Ei, mitte kirikusse, ei mitte matustele.

Viljandi lennuväljale saabuvad usklikud – lennu-usku mehed, kellel see teekond on veres, et mitte öelda emapiimaga saadud. Nii nimetab oma mehe kiindumust lennundusse ühe Viljandi lennuklubi liikme abikaasa, kes targu, juba aastaid planeerib omi nädalavahetuse tegemisi omasoodu, mees on ju – lennuväljal…

…ja seda juba palju aastaid, kas saab lennata, kas on lennuilma või mitte, polegi vahet. 10 – 20 meest kogunevad ja ajavad lennu-asja.
Usklikud, see ei ole öeldud mingil juhul halvustavas, kentsakas vms võtmes – vaat sel puhul, Viljandi Lennuklubi siis, see lihtsalt ongi nii ja tore on tõdeda, et üks hobi nii köitev on, et sellise pühendumusega sellele keskendutakse. Siit Tallinnast võib jääda jah mulje, et era-, hobi-, ja purilennundus on talveks niikuinii välja surnud ja väiksematesse kohtadesse asja pole aga ei, tõelistel lennundushuvilistel jätkub tegevust aastaringi.
Mis siis tehakse väikses Viljandis? Angaari põrand, mille vundamendi alla on sattunud vesi, kipub külmaga sedavõrd tõusma, et angaari väravad enam lahti ei käi. Sel laupäeval oligi seltskond kohal, et ühisel jõul avada väravad ja päästa tehnika, mille sealt välja peab saama. Näiteks üks Cessna, mida küll mai-kuuni Viljandis hoida ei või. Samuti tuli teha järjekordne katsetiir eksperimentaalklassi kuuluva motopurjekaga, et siis jälle nädalaid kukalt sügades, uusi lahendusi ja knihve purjeka kallal teoks teha.
Kui lennuilma pole, siis teeb üksmeelne klubimeeskond koristus- ja korrastustöid, parandab-parendab tehnikat ja kui tõesti enam muud teha pole, siis kasvõi vaatab lennundusajakirju ja puhub lennujuttu. Seda viimast aga jätkub kauemaks. Teadagi 🙂
Pidage siis meeles, laupäeval kell 12! Lennuilm pole oluline. Ja kui sattumas on mõni maalt ja hobusega, kel lennundusest üldse aimu pole, huvi aga nagu võiks ju olla… Viljandis viiakse teid kiiresti ja innustatult kurssi kõige lendavaga ja hoidke alt – lennupisik on nakkav!
Talvises Viljandis käis Viljandi Lennuklubi liige Hendrik Agur

6 kommentaari

Kommentaarid kuuluvad nende postitajale. Meie sisu eest ei vastuta.

Re: Usklikud (Skoor: 0)
Külastaja on 01. 25, 2004 – 10:25 PM
Mulgid on hakkajad küll aga mis mujal eestimaa lennuklubides talvel toimub, kas kellelgi on infi? Ridali, Nurmsi-Tapa, Ungru (Haapsalu), Takmer, Narva, Rakveres kuulukse ka klubi olla loodud? Millised klubid veel meil on ja mis toimumas?

Re: Usklikud (Skoor: 0)
Külastaja on 01. 27, 2004 – 08:36 AM
Deem, miks peavad kõik nii kaugel olema!? Heameelega liituks kah aga iganädal kuskile kaugele sõita on kulukas.
Võsalendur

Re: Usklikud (Skoor: 0)
Külastaja on 01. 27, 2004 – 09:17 PM
Jõudu mulgid ja jätkake samas vaimus

Re: Usklikud (Skoor: 0)
Külastaja on 01. 28, 2004 – 04:33 PM
ehk lisaks mõni Ridali mees ka väikse ülevaate, mis Võrumaal lennuinimestel talvist toimetamist on ka. ja mujalt aga kust?!

    Re: Re: Usklikud(Skoor: 0)
    Külastaja on 01. 31, 2004 – 05:34 PM
    kui te vaid teaksite kui palju ridalis lund on, siis mõistaksite miks lennata ei saa, tõsi aktiivne tegevus käib sellele vaatamata

    [ Anonüümsed kommentaarid pole lubatud ]

Re: Usklikud (Skoor: 0)
Külastaja on 02. 14, 2004 – 08:40 AM
Purilennuvõistlused Ridalis 2004
Vaadake ridali lehelt.

Kommentaarid on suletud.