Milline pealkiri?

Postitatud 23.mai 2005 | Postitaja Marika Kulmar
Milline pealkiri?
Postitaja HendrikAgur on Esmaspäev, Mai 23, 2005 – 07:21 PM EET,
Jah, milline küll peaks olema selle loo pealkiri? “Meie Peedu…”, “Mõeldes Teile poisid…”, Epiloogi asemel…”, “Tapa õnnetusest…”. Need kõik on olnud ja sulg ei taha tõusta enam edastama järjekordse harrastuslennundusinimese kaotusvalu. Kuidagi ei tahaks neid teemasid puudutada aga elu on selline, lennundusinimesed ühise nimetajana ja harrastuspiloodid valdkonniti, kõik on teadlikud, et ala on keskmisest ohtlikum. Siin on reaalsus ja tänane päev, me oleme kaotanud toreda inimese, kaaslase, lennundusentusiasti.

Meenutades Olavit…

Olav Neulandi võis viimastel aegadel nimetada kindlasti motodeltaplanerismi isaks Eestis. Mnjah, mööndustega aga siiski. Entusiast, kel oli palju lennukogemusi ja imeline karisma, koguda enda ümber palju alast huvitatuid. Kõigi sõber, lahke inimene. Kuigi aastaid seostati Olavit nn võsalendamisega, väljus ta sealt otsustavalt. Imekspandava südikusega rajas koolitusklubi, asudes sisuliselt vedama Eesti motodeltaplanerismi ning propageerima legaalset lennutegevust. Temast sai teistele eeskuju.
Soovime jõudu alaga tegelejatele ja mitte mingil juhul käegalöömist, kasvõi austusest oma sooja südamega motodelta-isa vastu. Halvim, mis saaks juhtuda, oleks tagasi võssaminek. Tõsiselt! Kindlasti seda Olav ei soovinuks, mõelge selle peale ja jätkake, kuid veelgi tõsisemalt ja tähelepanelikumkalt.
Eesti era- ja harrastuslennundus on aastaga kaotanud neli pilooti… Seda valusamalt puudutab kõiki järjekordne inimkaotus Eesti harrastuslennunduses. Kurb. Kuid nii see ometi jätkuda ei või. Jälle. Jälle paneme pead kokku ning kutsume üksteist üles olema veelgi tähelepanelikumad, seadusekuulekamad ja ettevaatlikumad. Kutsume lennusõpru omavahel üksteist abistama, kontrollima ja sellega igati rikkumisi ennetama, kõikidest ettenähtud reeglitest kinni pidama. Valikuid pole, tahame ju kõik elada.
Ning langetagem üheskoos pea, mälestades Olavit, toredat südamlikku inimest…

0 kommentaari

Kommentaarid on suletud.