Lennusimulaatortreeningud erapilootidele

Postitatud 29.oktoober 2005 | Postitaja Marika Kulmar
Lennusimulaatortreeningud erapilootidele
Postitaja HendrikAgur on Laupäev, Oktoober 29, 2005 – 04:36 PM EET,
EEHL ja Lennuliiklusteeninduse AS allkirjastasid kokkuleppe, mis näeb ette edaspidi koostööd lennusimulaatorõppes. Mõlemale poolele kasulik ettevõtmine. Lennujuhtidele ettenähtud simulaatortreeningutel on vaja kahte osapoolt: lennujuhte ja nö pseudopiloote. Nii sündiski mõte, ühendada lennujuhtidele vajalik kasulikuga era- ja harrastuspilootidele – ühised simulaatortreeningud.

Täpsema kodukorra treeningutele registreerumisele ning esialgse ajakava edastame lähitulevikus, kuid põhimõtted on juba praegu paigas. Lennusimulaatortreeningutel võivad osaleda kõik era- ja harrastuspiloodid ning vähemalt lennundusraadioside kursuse läbinud ning oma õppejõu treeningutel osalemise soovituse saanud lennuõpilased. See on vajalik selleks, et mitte kulutada lennujuhtide, kaaspilootide ja kalli õppeklassi aega elementaarteadmiste õpetamisele.

Treeningutel osalemine on tasuta, kuid seotud materiaalse vastutusega mitteilmumise korral, st juba registreerunu, peab kindlasti treeningule tulema või leidma enesele võrdväärse asendaja. Ka seda nõuet peab mõistvalt täitma, sest kokkuvõttes planeeritakse kümnekonna inimese töö ja ükski lüli ei tohi alt vedada.

EEHL leiab, et simulaatortreening on igati tervitatav kvalitatiivne edasiliikumine lennuohutuse ja erapilootide taseme tõstmisel ning kutsub piloote olema valmis uuteks väljakutseteks!
NB! Jälgi peatset sellekohast infot ning valmistu huvitavaks ja arendavaks treeninguks professionaalsete lennujuhtidega!

0 kommentaari

Kommentaarid on suletud.