Rahu hinge ja ikka uusi tegusid

Postitatud 26.detsember 2005 | Postitaja Marika Kulmar
Rahu hinge ja ikka uusi tegusid
Postitaja HendrikAgur on Esmaspäev, Detsember 26, 2005 – 07:53 PM EET,
Head EEHL liikmed ja pilots.ee sõbrad.
2005. lennundusaasta on lõppemas. Eesti eralennundusel on olnud võite ja kaotusi… hukkunud on kaks hobilendurit, põhjusi teame, mälestagem veelkord meie Ville Ilusat ja Olav Neulandi.
Võitnud on aga eralennundus uusi piloote-asjaarmastajaid, harrastajate teadlikkust ning motivatsiooni end ja ala arendada. Samuti on “maale toodud” lisaks olemasoelvatele, uued lennudusüritused – lennuralli ja lennupiknik järve jääl. Käivitumas lennusimulaatortreeningud koos lennujuhtidega. Toimetagem kõik, et era- ja harrastuslennundus saaks areneda.

Südamesse läks oma vaimsuse ja innukusega meeskond, kellega teostasime 14. juunil 2005 mälestus-kompositsiooni „Grupilend hukkunute mälestuseks“.

Grupilend koos sõnalis-muusikalise kavaga, mälestuslaulud Kait Tamra esituses ja E-A.Poe poeem “Ronk” Tõnu Mikiveri esituses Tallinnas Pirita teel hukkunud aeronaudi mälestusmärgi juures, koosnes viieliikmelise grupiga väikelennukitega formatsioonlennust Tallinna kohal, mille lõpuosas sooritasid austusavaldusena hüpped mälestusmärgi juurde langevarjurid, kes tõid oma mälestussõnumi hukkunutele ning sümboolse tervituse tugevatele ja julgetele. Grupilennu mälestuse sõnum oli laiem: lisaks 14. juuni küüditatutele ja represseeritutele, peeti silmas ka hukkunud piloote alates lennundusajaloo algusest kuni kaasaja viimaste lennunduskatastroofideni, sealhulgas erapiloote klubi- ja eralennundusest meie seast.

Tänan südamest veelkord meeskonna piloote Johan Penderit, Toomas Uibot, Tõnis Leppa ja Mati Sikku, langevarjureid Tiit Paananeni ja Villem Alangot, kava esitajaid Tõnu Mikiveri ja Kait Tamrat ning kõiki teisi toredaid abilisi sel ja kõigil teistel EEHL 2005. aasta üritustel! Olime kõik tublid ja vahvad!

On vaikuse, järelemõtlemise ja rõõmuaeg. Rahu kõigi hinge ja õilsaid ning toimekaid tegusid uuel aastal!
Eesti Era- ja Harrastuspilootide Liidu juhatuse nimel
Hendrik Agur

2 kommentaari

Kommentaarid kuuluvad nende postitajale. Meie sisu eest ei vastuta.

Rahu aeg (Skoor: 0)
Külastaja on 12. 24, 2005 – 11:11 PM
Häid pühi ja edukat ning lennukat uut aastat soovib kõigile uutele ja vanadele lennuhuvilistele ka lennuklubi “Aviaatorid” !

Re: Rahu hinge ja ikka uusi tegusid (Skoor: 1)
HendrikAgur (hendrik@pilots.ee)
on 12. 27, 2005 – 04:51 PM
(Kasutaja info | Saada sõnum) http://www.pilots.ee
Piloodi silm otsib ju alati silmanurgast ka – lennuvälja või vähemalt… platsi.

Olgu siis öeldud, et juuresolev pilt on tehtud 2005 aasta kaunil jõulueelsel päeval Karksi-Nuia kohal. Ning valge lagendik teisel pool Karksi-Nuia paisjärve, pildil üleval paremal tiiva all, on rajatav Karksi murulennuväli. On juba midagi äratuntavat? Et silm juba harjuks. Varsti kohtume juba Karksis! Seni peab veel traktor müttama ja muru kasvama.

Kommentaarid on suletud.