Mittetulundusliku lendamise registreerimine

Postitatud 6.juuni 2006 | Postitaja Marika Kulmar
Mittetulundusliku lendamise registreerimine
Postitaja parasiil on Teisipäev, Juuni 06, 2006 – 11:56 AM EET,

Nagu kindlasti on kõigile teada hakkas 1. jaanuarist 2006 a kehtima Mittetulundusliku lennutegevuse registreerimise määrus. Vastavalt määruse §2 lg 1’le peavad kõik õhusõidukit käitavad klubid ennast lennuametis registreerima koos lennutegevuse käsiraamatuga.

Teen siinkohal väikese vahekokkuvõtte sellest, kuidas registreerimine on edenenud. Eesmärgiks on õhutada klubisid tegutsema selles vallas, sest lennutegevuse käsiraamat ei ole mitte Lennuametile vajalik, vaid eelkõige klubile endale.

Vajuta loe edasi…

Seni on mittetulundusliku lennutegevuse registreerimistaotluse esitanud 3 klubi. Eesti esimene aeronautikaklubi, Viljandu lennuklubi ja Tackmer Air.

Registreerimistaotlust pole esitanud Eesti Lennuklubi, Sõjaväe Langevarjuklubi, Ridali lennuklubi, Nurmsi lennuklubi, Saare lennuklubi, Hobbyair, Bekas, Tallinna aeroklubi ja Narva lennukeskus, kes kõik käitavad õhusõidukeid selle määruse mõistes.

Mis juhtub kui ei registreeri? Mitte midagi puht juriidilises mõttes praegu. Klubi rikub muidugi Lennundusseaduse §42 lg 6’te aga hetkel ei järgne muud peale halva kuulsuse.

Lennuamet on tegemas ettepanekut seaduse muutmiseks, et oleks võimalik kohaldada väärteomenetlust klubi suhtes, kes oma tegevust selle määruse järgi ei registreeri.

Nii, et kibin, kobin registreerima enne kui trahvid tulevad.

Nagu öeldud, ei ole lennutegevuse käsiraamat Lennuameti jaoks, vaid pigem klubi enda jaoks.

Samas Lennuamet ei ole paraku suutnud määruses ettenähtud tähtaegadega juba esitatud taotlusi menetleda. Samas usun, et pärast esimeste klubide registreerimist ja käsiraamatute kinnitamist läheb edasi juba libedamalt.

0 kommentaari

Kommentaarid on suletud.