Õhuparaad Raplas

Postitatud 26.juuni 2007 | Postitaja Marika Kulmar
Õhuparaad Raplas
Postitaja VillemAlango on Teisipäev, Juuni 26, 2007 – 10:58 PM EET,
23. juuni võidupüha õhuparaadil osalesid sedapuhku ka patriootlikud erapiloodid. Kohe helikopterite järel lendasid 15s intervallidega üle Rapla staadioni Wilga 35A (Jaan Susi), Cessna 150 (siinkirjutaja), Morane (Einar Viin) ja Cessna 172 (Priit Palumaa). Ettevõtmist koordineeris NATO lennujuht. Meie ette seadsid end helikopterid, järele – reaktiivid.

Kellad pandi sekundipealt õigeks ja kogu töö käiski kella järgi. Üle Rapla lendavate õhusõidukite jada kogunes kokku mitmest eri holding’ust ning loomulikult ei jätnud see palju ruumi asukoha- ega muudeks viperusteks.

Ausalt öeldes – kui reede hommikul Ämari briifingus kogu see keeruline tööplaan lagedale laoti ja siis küsiti, kas mõni kohalviibijaist ei soovi ehk loobuda, siis hetkeks oli küll tunne, et vist peaks – minu varasema “täppislendamise” lagi oli ju miski “Vaida in 5 minutes” ja nüüd siis äkki – tolerants 5 sekundit(!)
Lendasime eelmisel päeval marsruudi läbi, jätsime orientiirid meelde; mina igatahes “lendasin” veel õhtulgi mõttes mitu korda seda värki.

Hoolimata ajagraafiku ja stardisuundade viimase hetke muudatustest läks eralendurite vastutusrikas etteaste korda ja võib loota, et taolist koostööd saab toimuma ka edaspidi. Olen saadud kogemusega väga rahul.

Ainsaks tõrvatilgaks isiklikus meepotis on see, et alles veerand tundi pärast paraadihommikul Kuusikule maandumist märkasin mobiili haarata ja lennuplaani sulgeda. Nagu hiljem selgus, oli minu suurest patriotismipuhangust tingit uimasusehoog juba pälvinud Tallinna lennujuhtide tähelepanu. Vabandan!

1 kommentaar

Kommentaarid kuuluvad nende postitajale. Meie sisu eest ei vastuta.

Re: Õhuparaad Raplas (Skoor: 1)
PriitPalumaa on 06. 28, 2007 – 11:45 AM
(Kasutaja info | Saada sõnum)
Paranudus-täpsustus: Einar Viin Moranega ei lennanud, Jaak Käis ja Viktor Muni olid juhiste taga. Wilgas oli ka Kert Kotkas. Skyhawki meeskonnas oli veel Georg-Renee Liigand ja Theo Raudsepp.
Väga sõbralikud ja abivalmid olid sõjaväepiloodid. Ohvitser Vingisaar (kui ma ei eksi), selgitas meile breefingul põhjalikult sõjaväekaardi eripära.
Väga äge oli õhusõidukite koondumist ja Mirage hävitajat õhus lähedalt näha.
Andsin sihtmärgi kohal pöörangus hetkeks täisgaasi. Hiljem üks tuttav, kes staadionil oli küsis, kas mina vahetasin lennukil käiku:) Ülekande videol oli see ka näha ja kuulda. Mulle jättis see üritus küll kustumatu mulje. Suur au oli osaleda!

Kommentaarid on suletud.