Kohtumine Sõjas võidelnud Eesti veteranlendurite ühendusega

Postitatud 22.veebruar 2010 | Postitaja Marika Kulmar
Kohtumine Sõjas võidelnud Eesti veteranlendurite ühendusega
Postitaja HendrikAgur on Esmaspäev, Veebruar 22, 2010 – 02:18 PM EET,

Eesti Era- ja Harrastuspilootide Liit ja Sõjas võidelnud Eesti veteranlendurite ühendus alustavad koostööd. Oli suureks üllatuseks, et ligi kakskümmend auväärses eas üle 80-aastast Eesti härrasmeest kogunevad Kaitseliidu peastaabis iga kuu kolmandal neljapäeval ja meenutavad ühiselt peetud õhulahinguid, mälestavad lahkunuid ning sündmusi ajast, kui nad olid noored – nii algavadki vanahärrade paljud meenutused sõnadega: „Olin 16-aastane koolipoiss ja mind pandi otse koolipingist laskurkuulipildujaks“.jne… EEHL-ga kontakteerus endine sõjalendur Hendrik Arro, kelle elektroonne kogumik „Eesti lendurid lahingute tules“ ka pilots.ee saadaval on. Peatselt laeme üles ka Hendrik Arro poolt 2009. aastal üllitatud raamatu „Pommid öisest taevast“. Kohtumisel anti raamat ka EEHL-le üle. Veteranlenduritel on siiani olnud head kontaktid õhu- ja kaitsejõududega, kuid erapiloodid ei olnud neile meenunudki. Nüüd ongi esimesed kollegiaalsed kontaktid toreda alguse saanud.

Endiste lahinglendurite ja maapealse lennuväeteenistuse veterane huvitas Eesti erapilootide tänane päev. Nii saigi tutvustatud auväärsetele kolleegidele EEHL peamisi tegemisi, inimesi ja sündmusi, mida korraldatakse. EEHL poolt sai edastatud ka kutse veteranidele EEHL poolt korraldatavatele lennupäevadele jm sündmustele, sest meeldiv oleks ju tunnetada taas lendamise tunnet ja kes teab, ka ehk väikelennuki kõrvaltistmelt ka paljunäinud kätt lennuki piloteerimisel taas proovida…

Lepiti kokku, et üksteise üritustest informeeritakse ning püütakse edaspidi lennundusalaselt rohkem koostööd teha. Sündmused on ootamas: hukkunute mälestusmärkide korrastamised ja järgmisena EEHL poolt 14. juunil grupilend hukkunute mälestuseks, kuhu kaasatakse ka lennundusveterane.

0 kommentaari

Kommentaarid on suletud.