Vihje lennuohutusele II

Postitatud 10.aprill 2003 | Postitaja Marika Kulmar
Vihje lennuohutusele II
Postitaja TõnisLepp on Neljapäev, Aprill 10, 2003 – 04:09 PM EET,

Praktiline tähelepanujuhtimine Malmi lennujaama lendajatele:
Kui te lendate Soome ja sisenete Malmi NOKKA või DEGERI kaudu, siis olge tähelepanelik parema käe reegli suhtes. Ärge lennake täpselt sisenemispunktist üle vaid veidi paremalt. Soome lennujuhid ei pruugi teid informeerida vastutulevast liiklusest. Ka raadiosidest ei ole alati võimalik vajalikku informatsiooni saada. Olen ise vähemalt 3-4 korral kohanud vastutulevat liiklust üsna ootamatult. 100-150 meetrine vahe, mis siis tavaliselt lennukite vahele jääb, võib esimesel korral päris tõsiselt ehmatada.
Tähelepanelik tuleb olla ka Soome rannikul olevate ohualade suhtes. Vihjena seda, et
ala EF D 25 on praktiliselt alati lahti. See annab võimaluse lennata NOKKAle/st põhi-lõuna kursiga. Heaks orientiiriks on HARMAJA majakas. (Lootside saar).
Ja veel vihjena seda, et ÄRGE TERVITAGE SOOME LENNUJUHTI SOOME KEELSETE VÄLJENDITEGA (a´la terve, moi, kiitos, päivää, …). Lennujuht jäkab sellisel juhul sinuga pea alati soomekeelse raadiosidega. Meie, eestlased ei saa sellest reeglina midagi aru ja segadust tekib palju.

0 kommentaari

Kommentaarid on suletud.