Meie liit osaleb keskkonnareostust ennetava rohelise liikumise Eestimaa Puhtaks poolt korraldatavas kampaanias "PRÜGI KOTTI!"

Postitatud 14.juuli 2003 | Postitaja Marika Kulmar
Meie liit osaleb keskkonnareostust ennetava rohelise liikumise Eestimaa Puhtaks poolt korraldatavas kampaanias “PRÜGI KOTTI!”
Postitaja HendrikAgur on Esmaspäev, Juuli 14, 2003 – 12:11 PM EET,
Lisatud 14. juulil
Kampaania “Prügi kotti” on hoo sisse saanud ja esimeste lennureisidega on mõned prügikotidki juba Saaremaale jõudnud. Siinkohal väike meeldetuletus: HEAD PILOODID, KUI LENDATE TALLINNAST – TARTUST KURESSAARDE VÕI KÄRDLASSE, PALUN VÕTKE ALATI KAASA KA PABERPRÜGIKOTID!
See on meie panus puhtamasse loodusesse. Võimalus on ka kampaaniat toetada rahaliselt, vt altpoolt märkustest.

orig uudis 19.06.03
19. juunil algas üle-eestiline keskkonnareostust ennetav ja inimeste keskkonateadlikkuse kasvatamisele suunatud kampaania „Prügi kotti“. Eesti Era- ja Harrastuspilootide Liit osaleb esimesena mittetulundusühingutest ja vabatahtlikest organisatsioonidest selles projektis ja annab oma panuse hoopis omal moel. Nimelt võtsime enda peale paberkottidega saarte varustamise. Kui erapilootide- või lennuinstruktoritega õppelennumarsruudid kulgevad Kärdlasse või Kuressaarde, võetakse vaba ruumi ja lubatud kaalu piires Tartu või Tallinna lennujaamadest kaasa kaste paberkottidega, mis sihtpunktidest juba kohalikesse tanklatesse edasi toimetatakse, et hoida saarte puhtust.
Kuigi väikelennukite keskkonnareostus pole eriti märkimisväärne, oleme nüüd saanud südamesse rahu – ülelennatud laidude häiritud lindude ja hüljeste ees. Anname oma panuse looduse säästmisse ja propageerime rohelist mõtlemist. Meie, erapiloodid.

Mittetulundusühing Eestimaa Puhtaks jagab suvekuudel autojuhtidele 1 300 000 paberist prügikotti.
Juba kolmandat aastat jagab mittetulundusühing Eestimaa Puhtaks autojuhtidele suvekuudel tasuta paberist prügikotte, et vältida autos tekkiva prahi sattumist maanteeäärsetele aladele. 130 loodusteemalist paberkottide alust paigaldatakse suuremate linnade väljasõitude ja peamiste maanteede ääres olevatesse tanklatesse.
Kampaania on osa Keskkonnaministeeriumi keskkonnateadlikkuse programmist, mille rakendamise olulisust on viimasel aastal, seoses euronormidega, hakatud eriti väärtustama.
Paberkotid on tasuta ja mõeldud autos tekkiva pisiprahi kokkukogumisele, et see ei satuks metsaaluseid reostama. Koti kasutamise lihtsus ja mugavus suunab inimese mõtteviisi ja see paneb aluse prügi teadlikule kokkukogumisele ja puhta looduse väärtustamisele.
Samuti annab paberist kott meile signaali, kui oluline on olla loodusteadlik ja kui vajalik on vähendada kilekottide kasutamist meie igapäevaelus.
„Prügi kotti“ kampaaniat rahastab Keskkonnainvesteeringute Keskus. Oma panuse on andnud ka Riigimetsa Majandamise Keskus, Maanteeamet , Tallinna Linnavalitsus, Eesti Energia, Ekspress Hotline, Horizon, Kuku raadio, sellest aastast siis ka meie, Eesti Era- ja Harrastuspilootide Liit.
„Prügi kotti“ kampaania on olnud edukas, sest paberist prügikottide kasutamine aasta aastalt suureneb.

4 kommentaari

Kommentaarid kuuluvad nende postitajale. Meie sisu eest ei vastuta.

“Prügi kotti!” (Skoor: 0)
Külastaja on 06. 19, 2003 – 05:33 PM
Iganes tore mõte. Kas keegi teeb “prügikotilende” ka Eesti väiksematele lennurada omavatele saartele?
  • Re: Re: “Prügi kotti!” (Skoor: 1)
   HendrikAgur (hendrik@pilots.ee) on 06. 19, 2003 – 06:28 PM
   (Kasutaja info | Saada sõnum) http://www.pilots.ee
   eelmisele vastaja H. Agur

   [ Anonüümsed kommentaarid pole lubatud ]

 • Re: “Prügi kotti!”(Skoor: 0)
  Külastaja on 06. 19, 2003 – 06:25 PM
  Sel aastal veel mitte. Kampaania “Prügi kotti” hõlmab paraku Eesti suuremaid maanteid ning linnade sisse-väljasõite. Kampaania peamine eesmärk ongi tekitada inimestes harjumust korjata kokku autos tekkiv praht ning suunata see jäätmekäitlusse, mitte aga loopida läbi autoakna teeäärde. Hästi omandavad sellist mõtteviisi lapsed, kuid kolmas aasta prügikotikampaaniat näitab selget tendentsi, säästa loodust, ka kõigis liiklejais. Roheline mõtteviis on juurdumas:)

  [ Anonüümsed kommentaarid pole lubatud ]

Re: Meie liit osaleb keskkonnareostust ennetava rohelise liikumise Eestimaa Puhtaks p (Skoor: 0)
Külastaja on 08. 04, 2003 – 11:41 PM
Suur tänu Kärdla Lennujaama juhile Stassile, kes lennupäevade aegu saabunud paberprügikotid väga initsiatiivikalt käitlusse võttis. Ja juba eelnevalt muretses kas kotid ikka saabuksid. Tõeline Hiiumaa patrioot, kes tegutseb südamega kõiges, mille ette võtab.
Hendrik Agur

Kommentaarid on suletud.