Lennundus 100 – pidu nagu ikka

Postitatud 13.detsember 2003 | Postitaja Marika Kulmar
Lennundus 100 – pidu nagu ikka
Postitaja TiitPaananen on Laupäev, Detsember 13, 2003 – 08:42 AM EET,
11. detsembril kogunes Piritale Lillepaviljoni u. 260 kutsutud külalist tähistama 100 aasta täitumist esimesest motoriseeritud lennust. Üritus oli organiseeritud Eesti lennuameti poolt koostöös eesti lennundusorganisatsioonidega. Külalisi tervitasid täidetud vahuveiniklaasid koos filmikaadritega aegade tagant. Pidu austasid oma visiitidega majandus- ja kommunikatsiooniminister Meelis Atonen ja hulgaliselt lennundusfunktsionäre erinevatest lennuettevõtetest ning terve rida lennundusveterane.

Kuigi üritus algas “matusekõnedega” õhtu juhi Peeter Oja ja lennuameti juhataja Koit Kaskeli poolt, tõusis tuju kui MKM minister Meelis Atonen tunnistas, et tema lendamist väga ei naudi. Samuti tunnistas Koit, et tema matuskõne tegelik eesmärk oli olla tõsine, sest kohal oli nö mitu tuhat aastat lennunduse kogemust, kui kohaviibinute töö ja harrastus aastad kokku liita.
Lauad olid lookas, nagu eestlastele kohane ja Aeronautikaklubi presenteeris oma lavasketsi, kus Rohke Debelak ja keegi tundmatu esitasid alternatiivse lennunduse ajaloo tõlgenduse.

Lisaks loositi välja õhtu sponsorite auhindu, millest kõige naljakam juhtus olema see, kui Estonian Airis töötav Rait Kalda sai Eesti Õhu poolt välja pandud hotelliöö luksushotellis. Johannes Tilk rääkis külalistele sellest, kuidas vennad Wrightid oma esimese lennu tegid.

Õhtule pani punkti Eesti Langevarjuklubi ansambel The Pänd, mida saatis Elaki selle aasta videokokkuvõte, kus võis näha KÕIKE ;). Oli kena õhtu!

1 kommentaar

Kommentaarid kuuluvad nende postitajale. Meie sisu eest ei vastuta.

Re: Lennundus 100 – pidu nagu ikka (Skoor: 0)
Külastaja on 12. 31, 2003 – 06:55 PM
Lugupetud daamid ja härrad, sõbrad ja austatud kollegid.
Täna 17.detsembril 2003 a., sel suurepärased päeval, juubelil lennunduse 100-ndal sünniaastapäeval, mida me kõik täna võime tähistada, ei varja ma oma rõõmu, et võin öelda mõningad tänusõnad Teile ! – Inimestele, kes on kõik teinud seleks, et täita inimkonna kauaaegne sala soov – lennata !
Ma olen rõõmus, et oma tagasihoidliku tööga koos Teiega, kerglennunduse ja lohelennu spordi valdkonnas, võisin kaasa aidata kerglennu ja eralennunduse arengule Eestis. Ma olen väga tänulik Teile selle eest, et see ei jäänud ka märkamatuks.
Ma arvan ja mõtlen, et järgmine lennunduse juubelipäev, mida me tulevikus tähistame, on veel üks lennunduse pidupäev, see on kerglennunduse sünnipäev Eestis, just sel juubeli aastal tõusid üles Eesti taevasse esimesed era ja kerglennunduse piloodid, kes said oma lennu ettevalmistus siin Eestis. ( ja mitte kuskil mujal.).
Ma tahan sel pidupäeval soovida Teile, kõik lennundusega seotud inimestele, lenduritele, peamist, et tõusude arv alati vastaks maandumiste arvele. Ja veel kord öelda, et olen väga rõõmus ja õnnelik et võin olla inimeste kõrval, kes alati ja kõikjal olid ja on parimaid oma rahva esindajaid. Nagu ütles lülitaja – lennundus see on rahvuse uhkus.
Õnnitlen Teid, teie perekonna likmeid ja lähedasi, ja soovin õnne töös ja isiklikus elus.
Häid Julupühi ja Õnnerikas Uut Aastat !

Lugupidamisega,
Viktor Belov,
kerglendur.

Kommentaarid on suletud.