Raadiosidet õppima-kordama!

Postitatud 21.veebruar 2005 | Postitaja Marika Kulmar
Raadiosidet õppima-kordama!
Postitaja HendrikAgur on Esmaspäev, Veebruar 21, 2005 – 11:29 PM EET,
26. ja 27. veebruaril toimub raadioside kursus, milles läbitakse 12 tundi 18-st ettenähtud raadioside tunnist era-ja harrastuspilootide koolitusprogrammis.

Koolituse korraldab Pakker Avio Lennukool laupäeval kell 10.45 – 18.15 ja pühapäeval kell 9.00 – 15.30 Altmõisa Külalistemajas, Tuuru külas, Läänemaal. Ühe päeva hind on 300.- krooni, kahe päeva hind 600.- krooni. Võimalus ööbimiseks, info tasumistest allpool. Lektor Marika Kisand.

EEHL soovitab tegevatel era- ja harrastuspilootidel võimalusel koolitusest osa võtta ja end suveks vormi viia.

Altmõisa Külalistemaja asub Lääne-Eestis, Matsalu lahe põhjakaldal. Ööbimine 2-ne tuba 700.- kr, 1-ne 550.- kr, täpsem info majutuse kohta www.altmoisa.ee.
Lõuna- ja õhtusöök päeva kohta 150.- krooni.
Majutuse ja toitlustuse eest tasumine kohapeal, koolituse eest EEHL arveldusarvele 221021336244.

Reedel 25. veebruariks EEHL arveldusarvele soovitud osas tasunud ning Helen Reinholdile helen@pakkeravio.ee vastava teate saatnud kuulajad loetakse koolitusele registreerunuks.

Lisainfoks: Pakker Avio Lennukoolis kestab teooriakursuste sari mis võimaldab endistel ja ka praegustel erapiloodiõpilastel soovi korral värskendada oma teadmisi kõikide eralenduri koolituses läbitavate ainete ulatuses. Täpsem info www.pakkeravio.ee.
Lisaks on tulemas Raadioside koolituse viimane 6-tunnine tsükkel Lennuliiklusteeninduse lennusimulaatori klassis 13. märtsil.

4 kommentaari

Kommentaarid kuuluvad nende postitajale. Meie sisu eest ei vastuta.

Re: Raadiosidet õppima-kordama! (Skoor: 0)
Külastaja on 02. 22, 2005 – 08:59 AM
väga kallis on see koolitus küll. miks nii kallis??

Re: Re: Raadiosidet õppima-kordama! (Skoor: 1)
HendrikAgur (hendrik@pilots.ee) on 02. 22, 2005 – 10:35 AM
(Kasutaja info | Saada sõnum) http://www.outdoorexpress.ee
On tänuväärne, et sellist koolitust pakutakse. Pakker Avio on äriettevõte ja pakub erapilootide koolitust. Kõneallolev kursus ongi tegelikult erapilootide kursus, mille ühes tsükklis pakutakse osalemisvõimalust kõigile asjasthuvitatuile. Hinda ei oska kommenteerida. Nii see on, 50.- kr/h. Samas, kes teab koolituste-kursuste hindasid ärilises tegevuses, siis seda pole palju.
Kes on harjunud EEHL sümboolsete osalustasudega seminaridega, siis lihtsalt tuleb vahet teha ärilise/töise ja ühiskondliku tegevuse vahel. Mis siis, et esinejad võivad kattuda. Meid on niigi vähe, parimaid spetsialiste veel vähem.

Lennundusraadioside ja selle korralik valdamine on ikka niivõrd tähtis asi, et ka kõige “vanematele kaladele” kuluks see kursus ikka ja jälle läbi võtta. Pealegi erapilootide hulgas ongi just raadioside ebapiisav valdamine pahatihti probleemiks olnud.

EEHL-i kaudu arveldamine on lepitud PA juhatajaga kokku administratiivtöö lihtsustamiseks. Liit ei teeni selle kursusega midagi muud, kui rohkem haritumaid piloote Eesti eralennundusele.

[ Anonüümsed kommentaarid pole lubatud ]

Re: Re: Raadiosidet õppima-kordama!(Skoor: 0)
Külastaja on 02. 22, 2005 – 11:13 AM
Olen endalt tihti küsinud, miks inimesed peavad meie koolitust kalliks? Kas me oleme ainukesed, kes maksavad riigile makse? Näiteks kui õppejõule maksta 150 kr/h, siis läheb firmale koolitus umbes maksma 235 kr/h.(sots maks, VAT) Lisanduvad veel muud kulud- ruumi rent, üldkulud jne. Leian. et 150 kr/h õpetajale maksta on vähe, arvata maha veel tulumaks. Kui keegi ise tegeleb õpetamisega, siis saab ta aru, et 150kr pole mingi tasu. Kui palju kulub aega tunni ettevalmistamise peale, seda ei maksa keegi kinni.
Mul on alati inimeste käest raske koolitusraha küsida, eriti kui näed, et inimene on lennundushuviline ning tal seda raha eriti ei ole ka. Kuid haiget teevad inimeste sellised küsimused ja mõtted, nagu tegeleksime me raha taskusse toppimisega. Meil on piinlik oma õpetajatele nii vähe maksta, teades, et nad on palju rohkemat väärt. Meie oma inimesed (kõrgharidusega piloodid) saavad miinimumpalka.

Loodan teie mõistvamale suhtumisele,
Helen Reinhold

P.S. Ei keela keegi teil ise EEHL koolitust organiseerida, siis pääsete maksudest.

[ Anonüümsed kommentaarid pole lubatud ]

Re: Re: Re: Raadiosidet õppima-kordama!(Skoor: 0)
Külastaja on 02. 22, 2005 – 01:34 PM
Helenil ei maksakski nii valuliselt ja õigustavalt reageerida. Kõik on ju arusaadav niigi. Kusagil polegi kirjas, et eralennundus peab imeodav ja tasuta olema. See, et tasuta ja poolmuidu kuulajatena on õpetust saadud siit-sealt on tore aga teretulnud on ka hästi organiseeritud kursused. Olgu nad pealegi tasu eest.
Jõudu tööle!

[ Anonüümsed kommentaarid pole lubatud ]

Kommentaarid on suletud.