EEHL-i pressiteade Balti keti lennu kohta

Postitatud 24.august 2009 | Postitaja Marika Kulmar
EEHL-i pressiteade Balti keti lennu kohta
Postitaja parasiil on Esmaspäev, August 24, 2009 – 07:26 AM EET,

Pühapäev 23. august. Eesti, Läti ja Leedu eralendurid lendavad mööda Balti keti marsruuti Vilniusest Tallinnasse ja tagasi. Leedu Aeroklubi initisiatiivil startib kell 11.00 Panevėžysisest formatsioon lennukitest, mis suundub mööda Via Baltica maanteed Tallinnasse.

Formatsiooni kuulub 8 lennukit ja seda juhib Leedu kaitseväe AN-2. Lätis ja Eestis liituvad formatsiooniga veel mõned lennukid, et sellise sümboolse ketina tähistada Balti keti ainulaadsust ja tähtpäeva.

Hanerivi lennukitest peaks jõudma Saku kohale kell 13.20 ja siis liituvad formatsiooniga kaks Eesti lennukit. 10-liikmeline grupp suundub üle Tallinna linna Muuga sadama kohale. Seal pööratakse ringi ja lennatakse Vaida kaudu Raplasse.
Arvestuslik maandumisaeg Raplas 13.50. Järgneb lennukite ja pilootide tankimine ja järgneva lennuetapi briifing. 15.45 toimub start Raplast ja Eesti lennukid saadavad formatsiooni mööda algupärast Balti keti kulgemise marsruuti kuni Lillini Eesti piiril. Piir ületatakse hinnanguliselt kell 16.30.

“Idee Balti keti marsruut läbi lennata on väga sümboolne. Mäletame ju kõik neid harvu kaadreid lennukitest, mille vahendusel saime visuaalse pildi sündmuse mastaabist ja erakordsusest,” sõnas Tiit Paananen, Eesti Era- ja Harrastuspilootide liidu juhatuse liige. “Oleme teinud leedukate ja Eesti Lennuametiga ettevalmistavad toimingud, nüüd jääb loota ainult head lennuilma,” lisas ta.

Eesti Era- ja Harrastuspilootide liit loodi 2003. aastal ühendama Eesti eralendureid ja lennundushuvilisi. Liidu eestvedamisel on korraldatud hulgaliselt publikule suunatud lennupäevi ja liikmetele suunatud harivaid üritusi. Liidus on täna 40 liiget. Liidu koduleheks on www.pilots.ee.

Foto ja videomaterjali saamiseks palume pöörduda Tiit Paananeni poole telefonil 5036333 või parasiil@skydive.ee. Kell 14.00-15.30 on võimalik Rapla lennuväljal kohtuda lenduritega ja püüda värskeid muljeid.

0 kommentaari

Kommentaarid on suletud.