Eesti keele kasutamisest Eesti õhuruumis

Postitatud 30.oktoober 2009 | Postitaja Marika Kulmar
: Eesti keele kasutamisest Eesti õhuruumis
Postitaja parasiil on Reede, Oktoober 30, 2009 – 07:13 PM EET,
Lennuliiklusteeninduse AS saatis Majandus ja Kommunikatsiooniministeeriumile hiljuti kirja, kus paluti kaaluda eesti keele oskuse nõude kaotamist lennujuhtidele. Eesmärgiks oli tekitada võimalus kus saaks Eesti tööd ka välisriikide lennujuhid.

MKM-i Lennundus- ja merendusosakonna juhataja asetäitja Allan Mäll kutsus kokku 28. oktoobril ümarlaua, kus EEHL-i esindas Tiit Paananen. Ümarlaual osalesid veel Pakker Avio, Lennuakadeemia ja Lennuameti esindajad.

EEHL-i seisukoht antud küsimuses oli järgmine…
Visuaallennul madalamal kui lennutasand 95 peab olema võimalik kasutada eesti keelt raadiosides. Sealhulgas kontrollitud õhuruumis lähenemise ja lähialades. Lisaks ka Tallinna kontrolli alla jäävas kontrollimata õhuruumis lennuinfo, pääste ja avariiteenustel
osutamisel. Seda tingimusel, et leitakse lahendus põhiseaduslikule õigusele Eesti kohal emakeeles riigi poolt pakutavaid teenuseid tarbida.

Sarnase seisukohaga ühinesid ka teised ümarlaual osalejad.

0 kommentaari

Kommentaarid on suletud.